czwartek, 27 września 2012

Muffinki z brzoskwiniami


Jestem wielka fanką muffin i cupcake'ów. Ten przepis jest jednym z moich ulubionych. Muffiny nie są za słodkie, a brązowy cukier na wierzchu dodaje im uroku. Jak wiadomo, wszystko musi być smaczne, ale też powinno dobrze wyglądać ;)

zmodyfikowany przepis od p. Doroty z Moich wypieków :)

Składniki:
- 2 szkl. mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 jajka
- 100 g. cukru
- pół szkl. oleju
- 350 g. jogurtu naturalnego
- brzoskwinie pokrojone na drobne kawałki
- kilka garści brązowego cukru

W jednej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier. W drugim naczyniu - jajka, olej i jogurt naturalny. Wszystko łączymy razem i dodajemy pokrojone brzoskwinie.
Gotową masę przekładamy do papilotek umieszczonych w formie na muffiny, posypujemy brązowym cukrem.
Pieczemy 20-25 min. w temp. 185ºC.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz